Payrollen

Wat is Payrollen?

Payrolling is het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap aan een payroll-bedrijf. Het payroll-bedrijf wordt juridisch werkgever van uw personeel. De payroller neemt dus ook de arbeidsrechtelijke risico’s over.

Hoe werkt Payrollen?

Bij payrollen bent u zelf verantwoordelijk voor het werven en selecteren van uw medewerkers. U gaat echter geen arbeidsovereenkomst met uw personeel aan.

Het juridisch werkgeverschap en de arbeidsrechtelijke risico’s draagt u immers over aan ons. Dit betekent dat u alle administratie, of een deel ervan, zoals het in orde maken van de arbeidsovereenkomsten, de salarisbetalingen, de verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, maar ook de verwerking van cao- en wetswijzigingen en de salarisadministratie aan ons uitbesteedt. Voor deze dienstverlening sturen wij u periodiek een factuur volgens het afgesproken tarief.

Wat blijft u zelf doen?
Het aannemen van nieuw personeel en het vaststellen van de hoogte van het salaris doet u zelf. Dit geldt ook voor het voeren van  de beoordelings- en functioneringsgesprekken. Daarnaast blijft u verantwoordelijk voor het werk en de begeleiding en het toezicht op de werkvloer van uw werknemer(s).

Is Payrolling interessant voor u?

Payrolling is interessant voor ieder bedrijf dat werkt met personeel. Dit vanwege de hoge mate van flexibiliteit en het beperkte financiële risico. Maar ook door het financiële voordeel en het gemak dat met payrollen kan worden bereikt. Bovendien zorgt payrolling ervoor dat u meer tijd overhoudt om te ondernemen.

De voordelen van Payrollen op een rijtje

  • U heeft op voorhand inzicht in de personele kosten;
  • U betaalt een vast tarief;
  • Periodiek ontvangt u één factuur;
  • Uw medewerkers kunnen terugvallen op onze dienstverlening;
  • Bij ziekte of verlof draagt u geen risico;
  • Uw eigen financiële administratie is beperkter en daardoor veel inzichtelijker.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen? Of wenst u nog meer informatie te ontvangen. Neem dan contact met ons op. Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

Wilt u dat wij direct aan de slag gaan om een openstaande vacature in te vullen? Meld uw vacature dan direct aan.